Szabadidő, kikapcsolódás

Ertl Pálné Művelődési Ház és Könyvtár

A kultúra igazi szolgálatát látja el a falu kultúrháza, az Ertl Pálné Művelődési Ház és Könyvtár, amely 1953-ban épült (korábban a Nitrokémia szakszervezete tartotta fenn, később tanácsi, majd önkormányzati tulajdonba került. 2002-ben ezen belül létesült a Teleház. Az Ertl Pálné Művelődési Ház és Könyvtár ad helyet mind a szakköröknek, mind a klubboknak, így: a Zöldág Néptánc Együttesnek, a Nyugdíjas Klubnak, a Kézimunka Szakkörnek és a Középkörnek, de ez az intézmény biztosít jó lehetőséget a különféle rendezvényeknek is. Ugyanakkor itt nyílik lehetőség időszaki kiállítások rendezésére, amelyek ugyancsak közösségi kulturális igényt hivatottak kielégíteni.   Művelődésszervező: Lugossy Zsuzsa  
Megnézem
Szabadidő, kikapcsolódás

Hősi Emlékpark

Pihenőhelyként ajánljuk a Dózsa György utcában található Hősi emlékparkunkat ivókúttal, padokkal, közeli élelmiszerbolttal.
Megnézem
Szabadidő, kikapcsolódás

Közpark

A szabadidő hasznos eltöltését, közösségi programok, rendezvények színvonalas lebonyolítását biztosítja a Közpark, ahol szabadtéri színpad és nézőtér, fedett, 80-100 főt is befogadó kiülő, játszótér és fitneszgépek, valamint egy országosan egyedi bringapálya (térköves, napelemes LED lámpákkal kivilágított) is várja az aktív kikapcsolódás szerelmeseit.
Megnézem
Szabadidő, kikapcsolódás

Műfüves futballpálya

Egy szabadtéri, 20×40 méteres mesterséges megvilágítással ellátott műfüves futballpálya várja a sport szerelmeseit a Litéri Református Általános Iskola udvarán.   A futballpályához tartozó öltöző és mosdó a Litéri Református Általános Iskola tornaterem épületében található, amely a futballpályáról összekötő folyosón keresztül érhető el.   Labdáról a játékosoknak maguknak kell gondoskodniuk.   A pálya használati díja 3 000 Ft / óra + ÁFA.   A pályát ingyenesen használhatja: - A Litéri Református Általános Iskola diákjai az oktatási napok tanórái keretében. - A Fűzfői Atlétikai Klub szerdai napokon 16.00-18.00 óra között utánpótlás nevelés céljából. - A Litéri Sportegyesület hétfői napokon 19.00-20.00 óra közötti időszakban. - Munkanapokon szerda kivételével 16.00-17.00 óra között és szombatonként 10.00-12.00 óra között olyan csapatok, illetve vegyes csapatok, amelyekben a játékosok többsége állandó litéri, állandó lakcímmel rendelkező 18 év alatti diák. Amennyiben a játékosok többsége 12 év alatti, akkor legalább 1 fő szülői felügyeletet biztosítaniuk kell a játékosoknak.   Pályafoglalás: - A futballpálya egész évben hétfőtől péntekig 08.00-20.00 óra között, szombaton 08.00-16.00 óra között használható, kivétel vasárnap, munkaszüneti- és ünnapnapokon. - Iskolaszüneti napokon a futballpálya 08.00-16.00 óra között csak az intézmény engedélyével és felügyeletével használható. - Téli időszakban a hóval fedett pályán, illetve olvadáskor, továbbá nagyon vizes, nedves pályán nem lehet játszani. - Időpontot foglalni és a futballpálya használatának díját előre befizetni Litér Község Önkormányzatánál lehet ügyfélfogadási időben. - A pályához tartozó öltözőt és mosdót a bérlést megelőzően, illetve az azt követő 15 percig lehet igénybe venni.   Pályagondnokok: - Munkanapokon 08.00-16.00 óra között Göndöcs Gábor (Tel.: +36 20 316 4298) - Munkanapokon 16.00-20.00 óra között és szombaton 08.00-16.00 óra között Egyed Lajos (Tel.: +36 30 330 2502)
Megnézem
Szabadidő, kikapcsolódás

Többfunkciós sportpálya

Egy 24x12 méteres, sportburkolattal ellátott, labdafogó hálóval körbevett pálya, valamint parkbútorok és fogadótér várja az aktív kikapcsolódás szerelmeseit, illetve a pihenni vágyókat.
Megnézem
Szabadidő, kikapcsolódás

Református templom

Litér temploma feltételezetten árpád-kori. Alaprajzi rendszere: egyhajós, keletelt, egyenes záródású szentéllyel.   A templomot a XIII. században építették, korai gótikus stílusban. 1582-ben már romos volt, 1784-ben építették újjá.1794-ben tornyot is kapott.   A napjainkban látható - simára vakolt falfelület előtt álló - homokkőből épült díszes udvari déli (oldal)kapuja egy már korábban meglevő, szerényebb kapu helyén készült, a XIII. század második felében. A kapuépítmény román stílusú architektúráját a franciaországi Chartresben kialakult oszlopszobros kaputípus első magyarországi jelentkezésének tekintik.   A templom legértékesebb részét, a kapuzatot, 1961-ben találtak meg, és 1969-ben állítottak helyre. A templomot 1898-ban restaurálták, és a rekonstrukció során távolították el a festett, kazettás mennyezetet.   A templom bejelentkezéssel egész évben látogatható.
Megnézem
Szabadidő, kikapcsolódás

Szent István Király és Lisieux-i Kis Szent Teréz Római Katolikus Templom

A litéri római katolikus templom 1990-es években épült modern stílusba. Felszentelve 1992-ben Szent István nevére.   Ápolják a vértanú Bódi Mária Magdolna emlékét, akit a közeli iskola udvarán lőttek le az orosz katonák.   A templom előzetes bejelentkezéssel egész évben nyitva tart.   Mise vasárnap 8.30 óra.    
Megnézem
Oldal tetejére