Litér Veszprémtől keletre 9 km-re, Balatonfűzfőtől északra 5 km-re, a 72-es számú főút mellett, a Balaton-felvidék keleti szélén, a litéri törés mentén fekvő 2214 fős település.

A településen működik nyolc osztályos református általános iskola, óvoda és bölcsőde, művelődési ház és könyvtár. A hagyományokban gazdag falu rendezvényeit sokan látogatják, így a július hónapban rendezendő Mogyorósi Napokat, amely a legrangosabb esemény a község életében. Népszerű program a majálishoz kötődő Szent György Napi Birkafőző Verseny, a nyár közepén tartandó Litéri Szenior Néptánctalálkozó és a szeptember végi Hal- és vadfőző verseny.

Litér Község Önkormányzata több mint 55 éve pártolja és támogatja a községben működő Zöldág Gyermek Néptáncegyüttest és minden évben megemlékezik a település vértanújáról, Bódi Mária Magdolnáról.

Litér térképe

Nevezetesebb látnivaló a településen a Református műemlék templom, amely a Chartresban megindult oszlopszobros kaputípus egyedüli magyarországi példája, a Dózsa György utcában pihenőhelyként is szolgáló Hősi emlékpark ivókúttal és padokkal, a szabadidő hasznos eltöltését, közösségi programok, rendezvények színvonalas lebonyolítását biztosító Közpark, a helyi általános iskola kastélyépülete, valamint a szombati napokon nyitva tartó, Veszprém megye legmodernebb termelői piaca.

Az itt lakók a büszkén vállalt múlt mellett cselekvő részesei a jelennek. Tudjuk, hogy a múlt emlékei, az élni akarás szép példái a ma emberének is erőt, útmutatást adhatnak a jövő építésében.

Ismerkedjenek településünkkel, kérjük, legyenek a vendégeink.

Litér ma képekben
Litér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér maLitér ma
Oldal tetejére